tiistai 25. lokakuuta 2011

Ensimmäinen juoksu...

Täällä pohditaan nyt Taran kehitystä tytöstä naiseksi :) Varsinaista juoksua ei ole vielä ollut, mutta ystävän mukaan merkit viittaavat sen lähestyvän. Itse olen aina ennen ollut tekemisissä urosten kanssa, joten nämä koiratyttöjen jutut on ihan uusia ja vieraita :D Lukeeko tätä blogia tolleri (tai muita) ihmisiä? Olisi mielenkiintoista tietää minkä ikäisinä muut tollerinartut ovat ekat juoksunsa saaneet? Mitä merkkejä oli ilmassa ennen juoksua?

Jään odottelemaan mahdollisia vinkkejänne :)

Kiitos!

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Minä luen! ja onnittelen samalla Taraa kasvamisesta tytöstä Naiseksi (tai Nartuksi, kuten koiramaailmassa sanotaan..) ja melkein samaan syssyyn varoitan että suhde koiraan voi vähän muuttua kun se kokee olevansa enemmän aikuinen kuin vauva - toki muutokset tulee ajan kanssa eikä ihan niin rytinällä.

Malla juoksi ensimmäisen kerran 9kk iässä, ennen niitä ei oikein muita merkkejä ollutkaan kuin hirveä merkkailu ja ihan eri tavalla reagoi muiden koirien merkkailuihin. Kasvattaja kehoitti riistatreenien pistämistä tauolle juoksujen ajaksi, ettei tule vahingossakaan mitään ikäviä assosiaatioita.

Juoksujen myötä lakkasi tekemästä tuhoja ja alkoi ohitella muita koiria tosi nätisti ja rauhallisesti. Ja koska ei voitu aktiivisesti treenata tuolloin mitään, niin juoksujen jälkeen (5vko) oli koiralla hurja treenimotivaatio!

Mallan sisko oli hoidossa Mallan juoksujen loppuvaiheessa ja mahdollisesti sen myötävaikutuksesta aloitti omat juoksunsa pari viikkoa myöhemmin! Mallan kolmas sisko (näillä on nyt ikää 1v 3kk) ei ole juossut vielä kertaakaan.

Itselläni on siis ihan positiivinen fiilis ekoista juoksuista. Koiralle täytyy vain antaa nyt aikaa ja tilaa että se saa rauhassa kokea kaiken. Voi nukkua enemmän ja jotkut menee ihan sulkeutuneeksi. Mitään sellaista ei kyllä meillä ollut.

Meille tuli 3kk myöhemmin sitten valeraskaus joka näkyi vain ulkoisina merkkeinä (nisäturvotus) ja sitten sen huomasi myös koiran oudosta käytöksestä. Korvattomuutta, tokotreenit eivät oikein edenneet, eroahdistus palasi ja remmiräyhääminen alkoi pahempana kuin koskaan..

Joten nartun hormonitoiminnan eri aikakaudet tuovat ihan kivan pikku lisän omistajan arkeen!

Se piti vielä laittaa, että jos koira jotain outoa tekee, vaikka ärähtelee muille koirille mitä ei normaalisti tee. Kyseessä voi olla ihan vain joku 'hormonihäiriö' eikä niinkään mikään suurempi ongelma :)

Taina kirjoitti...

Sennalla taisi olla ekat juoksut joskus 8-9kk iässä.. Juoksuajat olikin sitten tosi kivoja kun se unohti niiden aikana aivan kokonaan sisäsiisteytensä! Joka ikinen juoksu sama homma, aina alkoi pissailemaan sisälle. Lisäksi vinkui lähes koko ajan vähän. Nyt alkoi taas viikko sitten juoksut ja pentujen saanti näköjään auttoi.. Ei ole kertaakaan pissannut sisälle tai vinkunut.

Toivottavasti Tara on viisaampi kuin äitinsä eikä aiheuta harmaita hiuksia juoksujensa aikana :D