tiistai 6. syyskuuta 2011

Kipeänä

Tara-parka on tänään ollut surkeana ja itkeskellyt kipeää silmää. Silmä alkoi rähmiä tosi runsaasti ja muuttui punaiseksi. Onneksi saatiin samalle päivälle lääkäriaika Mevetiin. Diagnoosiksi tuli molempien vilkkuluomien alla olevat follikkelirakkulat ja todennäköisesti tämän lisäksi vielä bakteeritulehdus. Ikävä vaiva, joka voi alkaa uusimaan ja pahimmassa tapauksessa niitä rakkuloita raaputetaan pois... Onneksi vaivan pitäisi kadota n. 1. vuoteen mennessä. No, silmätipat on jo nyt auttaneet eikä pieni enää itke. Itseasiassa riehuu nytkin ihan normaaliin malliin! Kuulostellaan ja katsellaan!

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Selittikö se lääkäri että mistä johtuu ja mikä tuo tuollainen follikkelirakkula on? Google ei tätä kerro. Onko lääkekuuri tms nyt sitten siihen asti että noi katoaa? Onko seuranta?

Tara kirjoitti...

Niin siis minun ymmärtääkseni kyseessä on vilkkuluomiin syntyvät rakkulat, jotka sitten hiertävät ja aiheuttavat tulehduksia. On nimenomaan pentujen vaiva ja pienisilmäisten rotujen edustajilla useammin kuin muilla. Sitä en osaa sanoa, mistä johtuvat eikä eläinlääkärikään siitä mitään maininnut. Hoitona on kortisonitipat, jotka ovatkin tehneet jo ihmeitä Taran silmissä. Kuuri kestää 10 vrk jonka jälkeen minun pitää tarkkailla silmien kuntoa tarkasti. Jos oireet pahenee niin, että haittaavat Taraa ja ovat selvästi havaittavissa, on koira vietävä uudestaan lääkäriin. Toivotaan ettei uusiudu, sillä hoitona on rakkuloiden raaputtaminen pois, eikä sekään takaa etteikö niitä muodostuisi uudelleen.

Tara kirjoitti...

Jos joku muu osaa selittää asian paremmin / korjata mun kirjoitusta - olkaa hyvä ja kiitos!!

Unknown kirjoitti...

Kuulostaa kyllä ikävältä :( Toivotaan että menis kerralla ohi, eikä tekis mitää kierrettä pikkuisen silmiin..