keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Pikkukettu sairastaa!


Taralla jalka paketissa :(
Oltiin tänään Keskuspuistossa ja Tara juoksenteli innoissaan siellä toisen nuoren koiran kanssa. Jonkin ajan kuluttua huomasin, että vasen takajalka oli kirkkaan punainen ja pikaisen tarkastuksen jälkeen jo tiesin sen olevan paha haava. Kotona koiraparka suihkuun (hieman kurainen, kuten aina lenkin jälkeen) ja tutkailemaan vahinkojen suuruutta. Yhtä pahaa tassuhaavaa en henkilökohtaisesti ole vielä nähnyt, ison polkuanturan takaosassa syvä haava ja jatkui kaartaen keskelle, joten ikävä kieleke roikkui anturasta. Paketoin tassun sideharsolla ja soitin lääkäriin. Onneksi päästiin heti Mevetin polille ja siellä heti myös lääkärin luokse. Lääkäri vahvisti epäilyni: syvä haava, joka tarvitsisi tikit. Haava oli noin 3cm pitkä ja 1 cm syvä. Kaiken kaikkiaan Tara oli sisällä lähemmäs kolmatta tuntia, veteli sikeitä ensin rauhoittavan ja sitten propofolin ansiosta. Haavaan jouduttiin laittamaan 7 tikkiä ja on hyvin epävarmaa säilyykö kielekkeen osa ns. hengissä. Lääkäri epäili, ettei siihen kohtaan saatu riittävää verenkiertoa aikaiseksi, eli se on menetetty palanen. Pikkupotilas oli koko rankan päivän hurjan reipas, siitä kymmenen pistettä ja iso hali. Ei pistänyt yhtään hanttiin tutkimistakaan, ja nukahti turvallisesti mun syliin kun sai rauhoittavan lääkkeen. Kotona on ainakin vielä antanut sidosten olla ihan rauhassa, mutta ehkä silläkin on nyt muuta ajateltavaa. Itkeskellyt on hieman, enkä ihmettele yhtään. Hellyydenkipeä, syliin pyrkii. Nyt on antibiootit ja kipulääkkeet ja tikkien poisto 12-14vrk kuluttua. Lepoa ja rauhaa sanoi lääkäri - miten se toteutetaan tollerilapsen kanssa?? Hihnaulkoilua, ei hyppimistä ei pomppimista eikä harrastuksia. 
Voi Tara parka.


2 kommenttia:

Taina kirjoitti...

Voi Tara raukkaa :( Pikaista paranemista!

Sennakin sai viime kesäny melko syvän haavan polkuanturaan mutta se parani ilman eläinlääkärillä käyntiä vaikka viikon verran ontuikin hieman.

Tara kirjoitti...

Kiitos, toivotaan että paraneminen etenee hyvin eikä tule tulehduksia yms. Voi pikku potilasta kun haava tänään putsattiin eka kertaa - sai sellaisia sätkyjä, että oli kuin varsa laitumella... Ei ole Taran mielihommaa ei.